El propòsit d'aquest article no és donar-te a conèixer quines són les aplicacions musicals més destacades en este àmbit, sinó que més bé, és parlar-te de 5 tipus d'aplicacions que no poden faltar en el teu mòbil/tablet i mostrar-te en quins aspectes em fixe a l'hora d'avaluar i escollir una aplicació per a cadascuna de les 5 categories.
NOTA: les aplicacions que apareixen en aquest article no són necessàriament les millors del seu gènere, símplement les he escollit per la seua simplicitat i perquè s'adapten a la perfecció als meus interessos. Poden ser un bon punt d'inici per a buscar d'altres que s'adapten millor a les teues necessitats.
AQUESTES SÓN ELS 5 TIPUS D'APLICACIONS
- AFINADOR: clear tune, tuner - gStrings free, tuner & metronome...
- METRÒNOM: mobile metronome, tuner & metronome...
- PIANO: grand piano, classic a piano...
- COMPOSICIÓ: ensemble composer, music composition...
- RECONEIXEMENT MUSICAL: shazam, SoundHound Music Search...
- Afinador cromàtic. Assegura't que es tracta d'un afinador cromàtic ja que d'aquesta manera podràs afinar qualsevol nota, d'altra manera sols podràs afinar les notes corresponents a les cordes d'un instrument de corda.
- Determina la freqüència del LA3: és de vital importància que pugues determinar la freqüència d'afinació.
- Sistemes d'afinació (temperament): és de gran utilitat que l'aplicació puga establir el tipus d'afinació: temperament igual, pitagòric, comes...
- Determinar si es tracta d'un instruments transpositor: configurant aquest paràmetre l'afinador no indicarà el so real de l'instrument, sinò que indicarà la nota que realitza l'instrument transpositor.
(2) METRÒNOM
- Figures de subdivisió: aquesta és una de les característiques que més valore en una aplicació metronòmica.
- Establir el compàs: permet determinar el compàs per a que indique junt amb les pulsacions, els accents.
- Seleccionar el timbre: permet modificar el timbre dels "beeps" per a que aquests siguen suficientment audibles sense arribar a ser molests.
- Relació matís agògic-representació numérica: és de gran utilitat que el metrònom mostre la doble representació metronòmica (text i numèric), d'aquesta manera sabrem sense necessitat de memoritzar el número que haurem d'ajustar en el metrònom a cada matís agògic.
- Seleccionar el tipus d'indicador: algunes aplicacions permeten determinar el tipus d'indicador: sonor, lumínic o vibració.
(3) PIANO
- Número de notes: algunes aplicacions permeten determinar el número de notes que apareixeran a la pantalla. Aquesta opció és de gran utilitat quan es tracta del mòbil i la pantalla és reduïda.
- Nom de notes: el nom de cada nota apareixerà representat sobre cada nota. Especialment útil quan encara no ens hem familiaritzat amb el teclat del piano.
(4) COMPOSICIÓ
- Exportar en XML: permet exportar la composició en format XML per a després editar-ho des de qualsevol editor de partitures.
- Reproductor: permet escoltar el que s'ha escrit.
- Guardar com a PDF o JPG.
(5) RECONEIXEMENT MUSICAL
- Malauradament no hi ha moltes aplicacions on puguem triar, així que el meu consell és que si una aplicació et dona problemes a identificar una cançó prova sort en l'altra aplicació.
Versión española Versió catalana
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada